Traži se osoba koja bi mazila mačke po ceo dan


Veterinarska klinika "Just Cats" ovih dana se našla u središtu pažnje svetskih medija zbog neobičnog oglasa za posao
u kojem traži osobe koje vole mačke kako bi bile u funkciji profesionalnog "mazitelja" mačaka.

Objašnjavaju da bi odgovornost "mazitelja" mačaka bila da pomognu mačkama da ostanu mirne dok su kod veterinara.

"Idealan kandidat treba da ima nežne ruke koje mogu da maze i miluju mačku dugo vremena. Mora blago da govori i šapuće mačkama kako bi smirio neke naše pacijente. Sposobnost razlikovanja različitih načina predenja je prednost za dobijanje posla", navodi se u oglasu.

Veterinar Aoife Kolfild je izjavio za "Hafington post" da će radna pozicija na kraju zavisiti od veština osobe koju zaposle.

"Tražimo veterinara pripravnika, sestru ili pomoćnu sestru. Međutim, glavno je to da nam je potrebna osoba koja će se brinuti za to da naši pacijenti i gosti imaju prijatno iskustvo dok primaju zdravstvenu zaštitu", rekao je.

Kolfild je objasnio da su naučnici došli do saznanja da mačke često ne dobijaju veterinarsku zaštitu kakvu bi trebalo i da zbog stresa u veterinarskoj ordinaciji vlasnici često ne žele da vode mačke kod veterinara, osim u hitnim slučajevima.

"Ako pomognemo mački i vlasniku da budu što opušteniji kada dođu kod veterinara, pružamo im veću mogućnost za dobijanje kvalitetne zdravstvene zaštite", rekao je.

Do sada je stiglo na stotine prijava.

izvor: Hafinton post, b92.net, agencije, foto: Apolonia/freedigitalphotos.net

Koliku kontrolu vaša mačka ima nad vama? (TEST)

POPULARNO