29.06.2017.

Suvenirnica na Keju ponovo radi


Turiste koji pristižu brodom u Novi Sad na keju dočekuje ponovo otvorena suvenirnica

 Staklena „kutija” postavljena daleke 2011. godine, preko puta Doma vojske, sve do subote proteklog vikenda bila je prazna i zaključana.

Radila je samo jedno leto u godini otvaranja, potom zbog nepostojanja uslova za rad na njena vrata je stavljen katanac.

Lili i Rouz, odnosno Ljiljana Paušić Mojić i Ružica Malkanović, nude turistima razne proizvode iz privatnih vojvođanskih radionica uz zahvalnicu ispisanu po staklenom zidu suvenirnice na srpskom i engleskom jeziku “Hvala što kupujete ručno rađene i domaće proizvode”. Sitni ukrasni predmeti sa motivima ovog kraja, fruškogorska vina, šljivovica i kajsijevača iz Banata, kozji sir sa farme na Fruškoj gori, senćanska čokolada iz Čiline kuhinje, prvoklasni med čuvenog proizvođača iz Bačke Palanke, domaća kobasica od mangulice, ratluk raznovrsnog ukusa proizvodeni u radionici jedne medicinske sestre iz Novog Sada, pivo sa ukusom krastavca, razni džemovi, ajvar.... Sve je uredo poslagano u vitrinama suveninice. Čovek da ne poveruje šta sve može da stane u tu malenu prostoriju.

„Nama su se ljudi smejali kada smo pre šest meseci se prijavile na konkurs da zakupimo suvenirnicu od “Poslovnog prostora” koji upravlja njome“, priča za Dnevnik Ružica Malkanović.

“Šta će vam to? Tamo nema uslova za rad. Nema struje i vode, pa su vrućine nepodnošljive u letnjim mesecima” Tako su nam govorili. Kako se kasnije ispostavilo bile smo jedine koje smo želele da suvenirnicu iznajmimo. Ali, kako vidite uspele smo da sredimo papirologiju i da je doteramo. Platile smo struju, prostoriju smo klimatizovale i posao je krenuo.“

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo