06.06.2017.

Stiže mehanizacija i postavlja se ograda - kreće izgradnja novog tržnog centra, najvećeg u Srbiji


Izgradnja novog tržnog centra Promenada pored Spensa i stadiona Vojvodine
počinje za manje od desetak dana, saznaje Dnevnik.

Svakog dana se očekuje odobrenje radova, za koje je zahtev podnet još pre nekoliko meseci. Čim taj dokument bude stigao, radnici će početi da rade, a mehanizacija će biti postavljena na teren.

Već narednih dana cela parcela biće ograđena. Podsetimo, tržni centar Promenada gradiće se na 150.000 kvadrata, što će ga činiti najvećim u Srbiji i jednim od najvećih u regionu. Planirano je da bude izgrađeno i 2.300 parking-mesta unutar samog šoping centra. U prizemlju i na prvom spratu biće otvoreni butici domaćih i stranih modnih kompanija, a na gornjim spratovima biće izgrađeni objekti za zabavu.

Tu će se naći bioskop, kuglana, sala za bilijar i megamarket. Drugačijim od ostalih činiće ga zeleni krov površine 10.000 kvadratnih metara, gde će, osim u fantastičnom pogledu, Novosađani moći da uživaju u terenima za više vrsta sportova ili u kafićima. Parcelu je za više od 3,7 milijarde dinara kupila kompanija južnoafričkog investicionog fonda „Nepi”, i to je do sad najskuplje plaćena parcela u gradu.

Otvaranje tržnog centra planirano je u decembru 2018. godine.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija