17.06.2017.

Spremo: Mislim da možemo puno da uradimo


Fudbaler Milan Spremo tokom prošle zime vratio se u redove matičnog kluba Vojvodine

Mladić koji je prošao kroz sve klupske selekcije bio je deo sjajne generacije koju su činili Sergej i Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Radovan Pankov, Nebojša Kosović i ostali danas već afirmisani fudbaleri.

- Iz Sloge sam se vratio u Novi Sad, ali sam ubrzo prešao u Proleter, gde sam igrao godinu dana. Potom me je put odveo u Sloveniju, u ekipu Celja, a u srpski fudbal sam ponovo ušao kroz šestomesečni boravak u Javoru iz Ivanjice. Zimus sam stigao kući, potpisao za Vojvodinu i sada sam, evo, na Zlatiboru. Trudim se da se nametnem dobrim radom treneru Radoslavu Bataku i izborim za status standardnog prvotimca – kaže Spremo u intervjuu za Dnevnik.

Zajedno sa Mariom Maslaćem bili ste jedini novajlija u prošlom zimskom prelaznom roku?

- Verujem da smo u prolećnoj sezoni opravdali poziv Vojvodine. Nisam uspeo da se izborim za mesto standradnog člana prve postave, a cilj mi je bio da se prilagodim ekipi na što bolji način. Sada, međutim, želim da pronađem svoje mesto u startnih 11 i nadam se da ću takav naum uspeti da ispunim.

Jedini gol dali ste Javoru (1:0), primetili smo da ste se tada prekrstili, kao da ste sa sebe skinuli ogroman teret?

- Jesam se prekrstio i taj evro-gol mi je puno značio i još uvek mi znači. Nekako, kao da mi je otvorio do tada zaključana vrata i ljudi su počeli drugačije da me doživljavaju. Generalno, drago mi je što sam ga postigao, jer mi na neki specifičan način olakšava rad i na ovim pripremama.

U mlađim danima, bili ste igrač koji je voleo da je lopta kod njega, a sada kao da nemate dovoljno samopouzdanja?

- Kada sam bio mlađi, bio sam fizički i metalno dominantniji u odnosu na vršnjake. Bio sam vođa tima, rešavao sam situacije na terenu što se od mene i očekivalo. Nadam se, kako vreme bude prolazilo, da ću ponovo stići do takvog stava, samim tim i igre, od čega ćemo koristi imati i Vojvodina i ja sam. Od povratka, bio sam starter u tri utakmice, a mojim izdanjem u Gornjem Milanovcu svi su bili pozitivno iznenađeni, što jasno svedoči o tome da mogu da igram hrabrije i opuštenije. Bitno je samo da uđem u kontinuitet, da češće budem na terenu i stvari će doći na svoje mesto.

Utisak je da trener Batak oziljno računa s vama u novoj sezoni?

- Činjenica je da osećam takav njegov stav i zato mi je važno da odradim pripreme dobro i nametnem se za prvenstvo. Naravno, zavisiće to i od nekih drugih stvari, ali u onom što je do mene, uradiću sve da mu uzvratim na poverenju.

Pred Vošom je skori početak kvalifikacija u Ligi Evrope, kojeg rivala biste voleli da izvučete u prvom kolu?

- Bilo bi jako dobro da izvučemo nekog slabijeg protivnika, kako bi se što bolje pripremili za kasnije teže okršaje. Nadam se da ćemo proći u drugi krug, a onda ćemo već biti uigraniji, samim tim i snažniji i nadam se da će nam to poći od ruke. U timu ima dosta iskusnih igrača, ali i mladih koji traže svoju šansu, tako da mislim da možemo puno da uradimo, odnosno da problema neće biti. Važno je to što smo sačuvali kostur tima i sada je najbitnije da stignemo do željene igre.

Kada ste spomenuli mlade igrače, u kome od njih prepoznajete potencijalne fudbalere za budućnost novosadskog kluba?

- Vojvodina je uvek bila poznata po radu s mladima i vidim da ih i sada ima dosta. Tu su, pre svih, Mesarović, Mićin i Živković, ali nisu samo oni ti koji nadolaze. Moje mišljenje je da klub ne treba da strepi za budućnost.

Naveli smo imena fudbalera sa kojima ste počeli karijeru, mnogi od njih su već afirmisani igrači, gde vidite sebe na fudbalskoj sceni?

- Tako su se jednostavno kockice poklopile i šta da se radi. Verujem da ću u nekoliko narednih godina i doseći nivo kojem težim i da ću izgraditi karijeru, ali sam svestan da je do tog cilja potrebno da uložim veliki rad i puno odricanja. Spreman sam na to, trudim se da iskoristim svaki trening i verujem da će plodovi takvog rada uskoro naići – rekao je je Milan Spremo za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO