"Salon vina Vojvodine" u Beogradu


Prvi "Salon vina Vojvodine" u Beogradu svečano je otvoren u hotelu "Radison blu old mil"

Ta manifestacija, koja kako organizatori kažu, teži da preraste u tradiciju nastala je u saradnji Udruženja vinara Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine, a sve u sklopu manifestacije "Dani Vojvodine" u Beogradu.

14 vinarija iz Vojvodine predstavilo je svoju ponudu na dvodnevnom salonu vina. Cilj ove manifestacije je upoznavanje i povezivanje diplomatsko-konzularnih predstavništava, ugostiteljskih objekata i pripadnika korporativne i komercijalne sfere, sa bogatom ponudom vina i autohtonih vinskih sorti iz severne pokrajine.

U Vojvodini, prema rejonizaciji vinogradarskih geografskih područja, postoji čak 15 vinogorja, a najveće je Fruškogorsko, kažu organizatori i ističu da svako to vinogorje ima neku specifičnost u smislu lokacije, položaja, mikro-klimatskih faktora i zemljišta koje bitno utiče na ukus i kvalitet grožđa i vina.

Salon vina Vojvodine je prvi pokušaj da se kroz savremen i urban vinski događaj, privuče javnost te da se predstave i degustiraju vina Vojvodine, ali i da se ukaže na turističke potencijale severne pokrajine.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, dan/freedigitalphotos.net

POPULARNO