11.06.2017.

"Radosno detinjstvo" najveća ustanova na Balkanu - od januara podela na osam manjih ustanova


Većinom glasova Skupština grada je na sednici odobrila plan da se Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ podeli na osam manjih ustanova
što bi, po rečima člana Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimira Jelića, trebalo da se dogodi početkom naredne godine.

Ujedno, odbornici su prvi put radili u potpuno informatizovanom sistemu vođenja sednice.

Pred sednicu u izjavi novinarima, a kasnije i za skupštinskom govornicom, Jelić je istakao da je „Radosno detinjstvo“ najveća takva ustanova na Balkanu, sa 663 grupe u kojima je 16.000 dece, da raspolaže sa 69 objekata i da ima više od 1.800 zaposlenih.

– Podela na osam ustanova nije samo usaglašavanje sa zakonom, koji predviđa da ustanove mogu imati najmanje pet, a najviše 100 grupa, nego je prosto bilo potreba, radi efikasnijeg rada predškolske ustanove kao celine, da se podeli na osam delova jer će tako Grad lakše kontrolisati njihov rad – kazao je Jelić. – Te reforme ne podrazumevaju povećanje broja zaposlenih, on ostaje isti, masa plata je potpuno ista, nego podrazumevaju da se ukinu neka rukovodeća mesta poslovnih jedinica, a takvih je bilo deset, a umesto njih dobićemo osam novih direktora ustanova.

On je potvrdio da će novih osam direktora, koji će biti birani na javnom konkursu, imati plate od oko 50.000 dinara, što je 20 odsto više nego što ih sada prima deset rukovodilaca poslovnih jedinica. Ipak, kako je rekao, pošto se ukidaju radna mesta pomenutih ruukovodilaca, iznos mase zarada neće se menjati.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO