12.06.2017.

Prva Ikea u Srbiji biće otvorena 10. avgusta - jubilarna 400. u tom lancu


Robna kuća Ikea u Beogradu, koja će biti jubilarna 400. u tom lancu, biće otvorena 10. avgusta, saopšteno je iz kompanije

Robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku u objektu od 30.000 kvadratnih metara, sa punim asortimanom od 9.500 proizvoda.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1.200 mesta, kao i punjač za elektromobile u neposrednoj blizini.

Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 21.00 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20.00 časova.

Robna kuća Ikea ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta.

Objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10 odsto otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koji služe za grejanje i hlađenje samog objekta.

Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije.

Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED, čime se doprinosi tome da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuju deo potrebne energije za funkcionisanje objekta, navodi se u saopštenju.

izvor: b92.net, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO