Prijem za Vošu u Skupštini AP Vojvodine - sledeće sezone SEHA liga, možda i Liga Šampiona


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, primli su rukovodstvo i igrače Rukometnog kluba Vojvodina
povodom ostvarenog uspeha tog kluba, odnosno osvajanja pete uzastopne titule prvaka Super lige Srbije.

Mirović je čestitajući vojvođanskim rukometašima na tako značajnom uspehu, istakao da im zapravo čestita na borbenosti, srčanosti, na načinu na koji su predstavljali svoj klub i svoj grad. Predsednik Pokrajinske vlade izneo je da je ovde posebno značajno što se radi o postizanju uspeha u kontinuitetu.

„Nijedan kolektivni sport, osim odbojke, u proteklih više decenija u novosadskoj istoriji sporta, nije uspeo da iz godine u godinu bude najbolji“, rekao je Mirović i ukazao na konkurenciju koja nije zanemarljiva u ovom sportu. To, po njegovim rečima, govori o samim igračima i dugoročnom i dobrom radu i dobroj upravi, koja godinama čini sve da u kontinuitetu obezbedi odlične uslove igračima, odnosno za razvoj rukometnog sporta u našem gradu. Predsednik Mirović je istakao i značaj sportske hale na Slanoj bari, u čijem je osnivanju i sam učestvovao, te da ga posebno raduje činjenica da je ovaj sportski objekat u funkciji sportskih potencijala na najbolji način, što znači da se taj trud zaista isplatio. Sada i vaterpolisti i rukometaši i drugi sportski klubovi imaju više prostora, komfora i mnogo bolje uslove. Kako je Mirović još naglasio ovde nije reč samo o pobedi, već o činjenici da su rukometaši „Vojvodine“ uspeli da održe titulu prvaka tako dugo, odnosno da se radi o snažnom sportskom kolektivu koji se godinama održava na najvišem nivou.

Predsednik Rukometnog kluba ''Vojvodina'' Milan Đukić zahvalio se na prijemu, podsetio je na dosadašnje rezultate i najavio evropske utakmice koje im predstoje, i izrazio uverenje da će bar jednu evropsku utakmicu dovesti u Novi Sad. Đukić je ovom prilikom najavio i sigurno učešće vojvođanskih rukometaša u SEHA ligi.

Predsedniku Miroviću je ovom prilikom uručena zahvalnica za veliku podršku i doprinos Rukometnom klubu „Vojvodina“.

POPULARNO