05.06.2017.

Popravke puteva, biciklističkih i pešačkih staza širom grada


Od početka građevinske sezone radnici JKP „Put“, po navodima iz preduzeća, imaju pune ruke posla popravljajući puteve, biciklističke i pešačke staze na teritoriji grada

Do sada su popravili kolovoznu konstrukciju i asfaltirali kolovoz u Ulici Miloja Čiplića, sanirali tucaničke kolovoze u velikom broju ulica u Futogu, Veterniku, Rumenki, na Sajlovu, Gornjim livadama, Adicama i Vidovdanskom naselju.

Obiman posao u ulicama Mladena Stojanovića i Novosadskoj u Futogu podrazumevao je popravku kolovozne konstrukcije i postavljanje novog asfaltnog sloja. Asfaltirane su ulice Antona Urbana i Prešernova u Novom Sadu, dok je pre nekoliko dana završena popravka pešačke i biciklističke staze u Ulici Maksima Gorkog.

Pošto se ti poslovi finansiraju iz budžetskog programa za održavanje putne infrastrukture, u JKP „Put“ nisu mogli da kažu šta će od novosadskih puteva do kraja godine biti popravljeno, ali trenutno i u bliskoj budućnosti deluje da preduzeće neće imati problema s uposlenošću radnika i mehanizacije.

Popravljene su pešačke staze u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, od Ulice Starine Novaka do Livadske, a radovima je obuhvaćeno struganje oštećenog asfaltnog sloja i postavljanje novog, uz zamenu oštećenih ivičnjaka u dužini od oko 1.200 metara.

U toku je i asfaltiranje parking-prostora i pešačke staze u Ulici Antona Urbana na Satelitu, koje bi trebalo da se završi do kraja nedelje. Na raskrsnici ulica Seljačkih buna i Bate Brkića na Novom naselju u toku su pripremni građevinski radovi za postavljanje semafora, a sličan posao radi se i na Bulevaru Evrope, na prelazu kod kasarne „Majevica“.

Kako napominju iz preduzeća, u Futogu se, nakon asfaltiranja kolovoza na linijama GSP-a, privodi kraju izrada bankina u Kozaračkoj ulici i ulicama Ivana Milutinovića i Vasilija Gaćeše. Istovremeno, u Stepanovićevu se poporavlja kolovoz u Partizanskoj ulici i Ulici vojvode Stepe, a u Begeču se saniraju atarski putevi.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija