11.06.2017.

Ponovo sportski smer u Jovinoj gimnaziji


Prirodno-matematički sporski smer u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj” ponovo se uvodi od naredne školske godine

Iako ga je za 2016/2017. školsku godinu ukinulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ove godine ono se vraća na inicijativu Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

“Mladi sportisti ulažu velike napore, i to treba poštovati, zato želimo da ih podržimo i omogućimo im da svoje talente razvijaju u kvalitete“, rekao je za Dnevnik direktor Gimnazije Radivoje P. Stojković.

Iako je rok za prijavu za sportski smer prošao, ipak je do 20. juna moguće dostaviti potvrde u škole, a koje će biti prosleđene Republičkoj upisnoj komisiji. Da bi neko uopšte imao pravo da konkuriše za prirodno-matematički sportski smer, mora da ima potvrdu resornog sportskog saveza, a koji je na spisku Ministarstva omladine i sporta, odnosno da je registrovani sportista, po mogućstvu, s već ostvarenim rezultatima, na osnovu kojih dobija dodatne bodove.

“Reč je o redovnom smeru, koji će imati plan i program usklađen s potrebama tih đaka. Budući da imaju mnogo obaveza, naša želja je da ih podržimo i obezbedimo im dobro akademsko obrazovanje, nakon kojeg će moći uspešno da nastave svoje školovanje“, rekao je Stojković, i dodao da taj smer zahteva pojačan angažman prosvetnih radnika, njihovu posvećenost i individualizaciju u nastavi.

Jovina” gimnazija ima dugu tradiciju negovanja sportske kulture. Tako je sredinom 19. veka Đorđe Natošević, prvi put u Srbiji, uveo gimnasticiranje upravo u toj školi. Neki do mladih sportista koji su završili taj smer su fudbalski reprezentativac, bivši igrač Vojvodine Sergej Milićević Savić, odbojkaški reprezentativac Nikola Jovović i drugi.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO