24.06.2017.

Po kiši, hladnoći... sada i vrućini - Gužve ispred socijalnog


Proces izdavanja zdravstvenih knjižica, kako deluje, protegao se u nedogled baš kao i redovi građana koji svakog jutra čekaju ispred filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu

Iako je izdavanje novih, elektronskih, zdravstvenih knjižica trebalo da bude završeno do juna, redovi ukazuju na to da još dosta Novosađana nema ovaj dokument.

Filijala RFZO se otvara u 7.30 časova, a već do devet časova bilo je podeljeno preko 300 brojeva. Nakon sat i po vremena rada, sa pet aktivnih šaltera koji primaju brojeve, na red je stiglo tek oko 30-ak građana.

Da bi zauzeli mesto u redu građani ispred filijale dolaze već oko pet sati ujutru. Neki na "čekićanje", kako kažu, dolaze i iz treće smene, prenosi 021.rs.

Oni koji su među prvima uzeli brojeve sakrili su se od topline u samu zgradu RFZO koja je klimatizovana, pa ispred ulaza u filijalu gotovo i da nema građana. Drugi, koji su dobili brojeve iznad stotine, uglavnom odlaze da pojedu ili popiju nešto.

Građani se žale i da je ceo sistem izdavanja loš, te da na obične stvari moraju da čekaju i po nekoliko minuta. Međutim, redovi ispred filijale RFZO postala su jedna vrste konstante u Novom Sadu.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija