16.06.2017.

Od sledeće sezone baraž u Super i Prvoj ligi


Dragiša Binić novi član IO FSS zadužen za regularnost takmičenja, potpredsednik Savo Milošević u odsustvu Slaviše Kokeze ima ingerencije predsednika FSS

U Sportskom centru FSS održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije kojom je predsedavao predsednik Slaviša Kokeza.

Novi član Izvršnog odbora FSS postao je Dragiša Binić, koji će u narednom periodu biti zadužen za regularnost takmičenja. Novi član fudbalske Vlade je još jedno veliko fudbalsko ime, Mladen Krstajić, a poverenje je ukazano i Milutinu Baštovanoviću, navodi se u saopštenju FSS.

Ostavku na mesto potpredsednika FSS podneo je Novica Tončev, koji je postao novi član Odbora za hitna pitanja FSS.

Odlukom Izvršnog odbora FSS imenovana je nova Sudijska komisija u sastavu Rade Đurović, Milan Karadžić i Dejan Filipović, pod čijom nadlešnošću će biti Superliga, Prva liga, ženske lige, futsal liga, odnosno kadetska i omladinska liga Srbije.

Usvojena je i odluka o promeni Propozicija o takmičenju od sezone 2018/19. Broj klubova Superlige ostaje isti, ali će 14-plasirana ekipa da igra baraž mečeve sa ekipom iz Prve lige. Naime, dve prvoplasirane ekipe iz Prve lige obezbediće direktan plasman u elitu a treća, četvrta, peta i šesta ekipa na tabeli igraće po sistemu 3-6, 4-5 za finale baraža i pobedu koja će obezbediti duel sa 14-plasiranom ekipom Superlige u velikom baražu.

POPULARNO