Od juna do novembra - Besplatni turistički vodiči


Sigurno da je mnogo Novosađana, a pogotovo turista koji nisu upoznati sa svim što Novi Sad može da ponudi

Centralni gradski trg, ulice i pasaži, Petrovaradinska tvrđava i svi poznati i skriveni delovi grada deo su besplatnih tura koje organizuje Turistička organizacija Novog Sada. U okviru toga, postojaće dve standardne ture - Novi Sad za poneti i Petrovaradinska tvrđava, kao i dve tematske.

"Turu "Novi Sad iz ženskog ugla" smo osmislili kroz predstavljanje 10 najpopularnijih, najpoznatijih žena Novog Sada, neke od njih možda i nisu poznate Novosađanima i kroz tih deset biografija će se Novosađani upoznati sa njima. Tura "Novi Sad iz jevrejskog ugla" je osmišljena tako da se predstavi nekada brojna jevrejska zajednica kroz njenu istoriju zajednice, kroz arhitekturu novosadske sinagoge", kaže turistički vodič Miloš Dunjić.

Turističke ture obavljaće se od juna do novembra, a u TONS-u kažu da je u obilazak potrebno poneti samo dobru volju i udobne cipele. Pre polaska neophodno je jedino posetiti sajt i prijaviti se.

Novosađani će imati priliku da se sa gradom bliže upoznaju sredom, dok su za goste Novog Sada, odnosno individualne posete rezervisani ponedeljak, sreda i petak. Subota je predviđena za turu "Novi Sad iz jevrejskog ugla".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO