02.06.2017.

Od četiri ujutru - I dalje beskrajni redovi za zamenu vozačkih


Red građana koji ispred MUP-a na Bulevaru oslobođenja čekaju da podnesu zahtev za zamenu vozačke dozvole, svakodnevno se proteže u nedogled

Građani koriste poslednju priliku da zamene stare vozačke jer od 10. juna stupa na snagu zakon prema kome su u obavezi da imaju nove biometrijske dozvole.

U Novom Sadu, zamenu vozačkih dozvola moguće je obaviti samo u MUP-u na Bulevaru oslobođenja, stoga se svakodnevno stvaraju redovi od po nekoliko stotina ljudi. Inače, prema poslednjem popisu, Novi Sad ima približno 350.000 stanovnika, pa se samim tim javlja potreba za dodatnim ispostavama MUP-a, kako bi se smanjile gužve. Međutim, nema naznake da će Novi Sad skoro dobiti novu ispostavu, prenosi 021.rs.

Prema rečima građana, u redu se stoji i po pet sati. Prvi u koloni za uzimanje rednih brojeva, došli su ispred MUP-a u četiri ujutru i čekali do otvaranja šaltera, dok je većina građana koja je došla nakon početka radnog vremena osuđena na čekanje do poslepodnevnih sati. Čekanje se odužilo kada je juče oko podneva pao kompjuterski sistem, čime je stopirano izdavanje rednih brojeva na više od sat vremena.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija