17.06.2017.

Novi Sad grad vina - za vikend


Međunarodni festival vina Interfest, koji ove godine beleži svoje 14. izdanje, otvoren je na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu

Na ovom tradicionalnom "hepeningu", u čast vina i vinara, ove godine nastupa više od 70 vinskih podruma, koji su posetiocima ponudili preko 400 vrsta vina

Direktor i osnivač Interfesta Nataša Budisavljević posebno je istakla činjenicu da su na festivalu vina nastupili podrumi iz Srbije i 11 zemalja Evrope i sveta.

"Sa ponosom možemo reći da Novi Sad iz godine u godinu potvrđuje da je vinska prestonica Srbije i da se o Interfestu priča i van granica Srbije i regiona, o čemu svedoči i podatak da na Trgu slobode svoja vina izlaže i vinarija iz Italije, čijih se čak 126 generacija bavi proizvodnjom vina", rekla je Budisavljević.

Ona je naglasila da će svi koji dođu na Interfest imati priliku da uživaju u najkvalitetnijim srpskim vinima koja, kako je rekla, sve češće osvajaju nagrade i na najvećim svetskim festivalima.

Ovogodišnji Interfest bi mogao, osim toga što se održava od petka do nedelje, umesto tradicionalno od četvrtka do subote, ostati upamćen i po najvećoj poseti, jer sudeći po broju posetilaca na samom otvaranju festivala vina, lako se može desiti da ove godine njihov broj bude rekordan.

Festival Interfest traje do nedelje, 18. juna, a radno vreme je od 19 do 24 sata. Dobroj atmosferi na Trgu slobode, pored vrhunskih vina, doprinosi i namenski odabrana vrsta muzike prilagođena baš uživaocima vina.

izvor: Tanjug, agencije, foto: InterFest festival vina

POPULARNO