Nova direktna linija - Er Srbija će leteti četiri puta nedeljno za Veneciju


Er Srbija uvela je novu direktnu liniju između Beograda i Venecije, a prvi putnici poleteli su sa Aerodroma Nikola Tesla avionom erbas A 319, koji je nazvan po fudbaleru Dejanu Stankoviću

Na prvom letu bili su potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlovic, ambašador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, predstavnici Er Srbije predvođeni generalnim direktorom Danetom Kondicem.

Er Srbija će leteti četiri puta nedeljno za Veneciju, a do aerodorma Marko Polo putnike će prevoziti avion ATR 72.

Osim Milana i Rima,ovo je treći grad u Italiji do kog leti Er Srbija, a letovi će se ubuduće obavljati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i nedeljom i trajaće oko dva sata.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić rekao je pred polazak da Er Srbija nastavlja da osvaja tržište Italije i da se ubuduće osim Milana i Rima leteti u čuveni "grad mostova"

"Za današnji let odabrali smo avion erbas A 319, ali će ubuduće redovne letove na ovoj liniji obavljati ATR", rekao je Kondić novinarima.

On je dodao da će putnici imati priliku da "rokaro" sedišta koja se sada ugrađu u flotu Er Srbije, koja putnicima obezbeđuje veći konfor.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović podsetila je da je ovo 42. destinacija koju Er Srbija uvodi.

"Er Srbija je naša najbolja kompanija i verujem najbolja u ovom delu Evrope", rekla je Mihajlović i dodala da je uvođenjem direktnog leta za Veneciju otvorena mogućnost da osim građana i Srbije koji u Italiju odlaze kao turisti ili da rade da Italijani dođu u Srbiju i upoznaju se sa njenim potencijalima.

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco ukazao je da ova linija neće puno značiti ljudima koji se bave biznisom i turizmom već i srpskoj dijaspori, koja u regiji Veneto gde živi 70.000 Srba.

Avion sa putnicima na aerodromu Marko Polo dočeka je uz tradicioalni pozdrav vodenim topovima i tortom, a delegaciju Srbije koja je bila na prvom leti dočekala je generalna direktora kompanije Save group koja upravlja italijanskim aerodromom.

izvor: Tanjug, agencije, foto: KEKO64/freedigitalphotos.net

POPULARNO