04.06.2017.

"Ne postoji viša misija od ulaganja u mlade"


Sastanak predstavnika Omladinske prestonice Evrope "OPENS 2019" i predsednika Privredne komore Vojvodine Boška Vučurevića održan je u Privrednoj komori

Sastanak je održan na predlog predsednika novosadske Skupštine Zdravka Jelušića, sa idejom da se što više privrednika uključi i, ukoliko postoje mogućnosti, podrži projekat Omladinske prestonice Evrope, a kako je predsednik Skupštine grada objasnio "ne postoji viša misija, od misije ulaganja u mlade".

"Prirodno mesto za povezivanje privrede i tima "OPENS 2019" je Privredna komora Vojvodine, koja okuplja privrednike. Ideja je da se u narednom periodu pruži šansa timu Omladinske prestonice Evrope da, preko Privredne komore Vojvodine, dođu do privrednika, a privrednici i kompanije, sa druge strane, uoče koliko je bitna podrška "OPENS 2019", jer time podržavaju budućnost Novog Sada, Vojvodine i Srbije ", istakao je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević objasnio je da su vrata komore otvorena za mnogobrojne vidove saradnje, a da današnji, prvi sastanak vidi kao upoznavanje i prvi korak u ostvarivanju povezivanja privrednika i tima "OPENS 2019". Komora, kako je Vučurević precizirao, može biti most takve saradnje.

Na sastanku je tim "OPENS 2019", na čelu sa koordinatorom Omladinske prestonice Evrope Vukašinom Grozdanovićem, upoznao predsednika Privredne komore Vojvodine sa prethodnim i budućim aktivnostima i radom "OPENS 2019".

Naglašeno je da će se u ovoj i sledećoj godini održati niz programa za mlade, ali i da će se tokom 2019. godine, godine u kojoj je Novi Sad proglašen za Omladinsku prestonicu Evrope, održati centralni višenamenski događaji, manifestacije i sadržaji, u okviru kojih će se prikazati kulturni, društveni, politički i ekonomski razvoj za mlade.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo