Na ulicama Novog Sada prvi električni vakum usisivači


Tokom protekle nedelje na ulicama Novog Sada su se pojavili prvi električni vakum usisivači

Reč je o uređajima marke „Glutton“, koje je JKP „Čistoća“ nabavilo u sklopu obnove voznog parka i mehanizacije koji je započet još prošle godine.

Ove vrhunske mašine koriste se na svim lokacijama u gradu na kojima je velika frekvencija pešaka, sa akcentom na prostore koji su teže dostupni za čišćenje, poput klupa na bulevarima, žardinjera, autobuskih stajališta, trgova, ali i na Železničkoj stanici, Beogradskom keju i Keju žrtava racije.

Električni vakuum usisivači značajno povećavaju efikasnost u čišćenju novosadskih ulica, proizvedeni su u skladu sa standardima i normama zaštite životne sredine i održivog razvoja. Pogon im je na baterije, ne izbacuju prašinu u atmosferu zahvaljujući najsavremenijim filterima za prečišćavanje, tihi su i ne prave buku u radu. Imaju ugrađen sistem protivpožarne zaštite u slučaju usisavanja pikavaca i drugih zapaljenih ili užarenih predmeta.

Zahvaljujući dobrom dizajnu ovi uređaji su jednostavni za upotrebu, mogu da se koriste na teško dostupnim površinama, prilagođeni su usisavanju svih vrsta otpada i visoko su produktivni, što značajno poboljšava i ubrzava rad našim ekipama na terenu.

POPULARNO