Može i ovako - matura: Profesori učenicima za kraj škole priredili pravi rok spektakl (VIDEO)


Da mala matura može da se slavi bez narodnjaka, trubača i turbo-folka još jednom su nam pokazali profesori beogradske OŠ "Radoje Domanović"
koji su svojim učenicima za kraj škole priredili pravi rok spektakl.

Za razliku od skoro svih osnovnih i srednjih škola, ali i obrazovnih ustanova u drugim mestima širom Srbije, gde se matura slavi uz narodnjake, mali maturanti iz OŠ "Radoje Domanović" od škole su se oprostili uz zvuke roka i to u svom školskom dvorištu.

Male maturante zabavljao je bend sastavljen od nastavnika, ali i bivših učenika ove škole.

Svirka u Novom Beogradu tradicionalno je okupila sve uzraste - tu su bili maturanti, roditelji, predškolci, učenici drugih razreda, bake i deke, ali i oni koji su "Detelinu" (popularni naziv za školu zbog oblika u kome je napravljena) završili pre deset godina i više...

Bend "Profunny" (Profani) čine direktor škole Goran Šobotović, nastavnik fizičkog vaspitanja Ronald Anžur, veroučitelj Miloš Velimir Buca (bivši bubnjar "Discipline kičme"), a pridružili su im se biviši i sadašnji učenici škole, kao i gost iznenađenja - pevačica Jelena Gavrilović.

Inače, OŠ "Radoje Domanović" je ove godine za svoj rad ocenjena najvišim ocenama Ministarstva prosvete na svim poljima, a želja nastavnika je da njihovi učenici uz rock'n'roll proslave odlazak iz osnovne škole, da nastave da slušaju kvalitetnu muziku i da budu ponosni na školu koju su završili.

Direktor škole Goran Šobotović rekao je u izjavi za Mondo da je čudno upravo to što je ovakva proslava male mature danas neobična, dok su "normalne" one po kafanama.

"Mi nećemo mature u kafanama, nego ovako, uz rok koncert i deca su super prihvatila tu našu ideju... Može na pravi način, a ono što se dešava sada je drugačije, mi smo baš onakvi kakvi treba da budemo", kazao nam je Šobotović.

Njegova lična poruka kao direktora škole drugim prosvetnim radnicama je da svoj posao ne vežu samo za jedan predmet, već da deci pruže nešto više.

"Vaša deca su željna toga, a ako mi ne pritrčimo da pomognemo... generacije koje dolaze će biti verovatno sakatije, a mi se trudimo, lično ja, i sve što bih dao svom detetu dajem i njima", kazao je Šobotović i istakao da su u njegovu školu bivši učenici uvek vraćaju.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: youtube.com


POPULARNO