23.06.2017.

Menadžer Voše za Australiju i Okeaniju: Pripremamo gostovanje Vojvodini u Australiji - stižu igrači


Pri samom završetku priprema crveno-belih fudbalera na Zlatiboru, u posetu Novosađanima je došao i Nenad Jojić


Predstavljen je kao menadžer Voše za Australiju i Okeaniju. Poslednju proveru tima koji predvodi trener Radoslav Batak s ekipom Mladosti iz Podgorice pratio je veoma pažljivo.

Odakle potiče vaša veza s Vojvodinom?

- Bavim se fudbalskim menadžerisanjem u Australiji, a od pre nekih pet-šest meseci Vojvodina mi je ukazala poverenje da je predstavljam u zemlji u kojoj živim. Meni lično ta saradnja neće doneti ništa posebno, ali želim da pomognem svom gradu, jer sam navijač Voše. U vreme kada sam bio dečak, nisam imao finansijske mogućnosti da često odlazim na njene utakmice i otuda želja da, koliko god to mogu, pomognem klubu za koga navijam. Pre dolaska ovamo, ostavio sam važne i ozbiljne poslove u Sidneju, gradu u kojem živim, zbog igrača koji su potomci naših iseljenika i žele da dođu u Srbiju, sasvim precizno u Vojvodinu, kako bi ovde pokušali da igraju fudbal. U dogovoru s trenerima sa kojima tamo sarađujem, izabrao sam grupu od šest igrača i dvojice golmana, za koje garantujem, da dođu i pokažu šta i koliko znaju. Njima je jako važno da pokušaju da igraju za Vojvodinu, Partizan ili Crvenu zvezdu, jer su to naša deca i to bi im bilo ostvarenje snova. Ne postavljaju nikakve uslove, razgovarao sam već sa njima i, ako se ne pokažu, vratiće se svojim kućama. Reč je o mladićima starosti između 17 i 21 godine.

- U kontaktu sam s gospodinom Prlićem i pripremamo teren da Vojvodinu dovedemo na gostovanje u Australiju! Termin je novembar ili decembar ove godine, vreme kada je ovde zima a u Australiji je leto. Usaglašavamo precizne datume i ostalo je da porazgovaram s predsednicima Mijićem i Vukovićem, kako bismo sve precizirali i organizovali, verujem, lepo i atraktivno gostivanje u ovoj dalekoj zemlji – poručio je za Dnevnik Nenad Jojić.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija