28.06.2017.

"Meleg se nije pojavio - Ne znam kakva je trenutna situacija i da li je njegov transfer završen"


Posle nešto više od mesec dana pauze, fudbaleri Vojvodine ponovo će odigrati jedan zvaničan takmičarski meč na “Karađorđu”

U prvom meču u novoj sezoni, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protivnik crveno-belima u četvrtak od 20 časova biće slovačka ekipa Ružomberok, koja je u minulom prvenstvu svoje zemlje zauzela visoko treće mesto.

Na konferenciji za novinare pred ovaj meč, šef stručnog štaba “stare dame” Radoslav Batak istakao je da Vošu očekuje ozbiljan protivnik.

- Ružomberok je jedna organizovana ekipa, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane i nisu slučajno tokom čitave prošle sezone bili na trećem ili četvrtom mestu u slovačkoj ligi. Međutim, mi se spremamo još od trećeg juna i mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, što naravno treba pokazati i na terenu. Nadam se da ćemo se sutra, pred našim navijačima, prikazati u najboljem mogućem svetlu – ističe Batak.

Vojvodina protiv Ružomberoka neće nastupiti kompletna.

- Jedini problem za sada je izvesno neigranje Antića, koji još uvek oseća posledice povrede zadnje lože. Svi ostali su spremni, uključujući i Jovančića i Lakićevića, koji su prethodnih dana takođe imali lakše povrede – napominje Batak.

On je upitan da prokomentariše i stanje štopera Renana da Silve Alveša, koji je ovog leta stigao među crveno-bele.

- Alveš je dva-tri dana bio bolestan, ali njemu je svakako potrebno još oko nedelju dana da sustigne ekipu po pitanju fizičke spreme. Za sada još uvek nije potpuno spreman, a na poslednjim utakmicama, na tom mestu smo imali alternative u vidu Kovačevića i još nekih igrača – kaže Batak.
Prema njegovim rečima, nema dileme da će “stara dama” sutra igrati na pobedu.

- Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, pa će, naravno, tako biti i sutra. Prvi meč igramo kod kuće, potom putujemo u Slovačku i svaki pozitivan rezultat uz neprimljen gol daće nam nadu i mirnoću pred revanš. Kada se ne primi gol, igrači uvek dobijaju na samopouzdanju – naglašava Batak.

Podrška publike na sutrašnjoj utakmici mnogo bi značila ekipi Vojvodine.

- Naravno da je podrška navijača uvek važna, jer nije isto igrati pred punim i pred polupraznim stadionom, što smo već nekoliko puta naglasili. Na kraju krajeva, fudbal se i igra zbog navijača, jer sa njima je potpuno drugačiji ambijent i utisak o utakmici, a i velika su podrška samim igračima – kaže Batak.

Šef stručnog štaba Vojvodine zadovoljan je kako su se u tim uklopili igrači koji su nedavno stigli u klub.

- Generalno sam zadovoljan. Na pozicijama igrača koji su otišli iz kluba, doveli smo adekvatne zamene. S obzirom na to da su sa nama tek neke dve nedelje, to za sada ide sasvim OK, a kako vreme bude odmicalo, verujem da će biti sve bolje i bolje – kaže Batak.

On zna i odakle njegovoj ekipi preti najveća opasnost.

- Analizirali smo Ružomberok i pogledali smo njihove četiri utakmice iz prošle sezone, kao i sa priprema. To je relativno visoka ekipa, koja ima dobar ofanzivan prekid – naglašava Batak.

Novinare je interesovalo i kakva je trenutna situacija u vezi sa Dejanom Melegom.

- Očekivao sam ga na treningu posle Evropskog prvenstva za mlade, ali on se nije pojavio. Ne znam kakva je trenutna situacija i da li je njegov transfer završen, a u to svakako ni nisam mnogo ulazio. Za mene su uvek dobrodošli igrači koji su glavom u Vojvodini i koji, naravno, to podupiru svojim kvalitetom – ističe Batak.

izvor: fkvojvodina.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić