19.06.2017.

Malbašić: Pravo je vreme da odem - Domaći klubovi ne dolaze u obzir


Imali su gotovo idealne uslove - veoma lepo vreme, odličan smeštaj i ishranu u hotelu „Palisad“ i skoro savršeno pripremljene terene
tako da su nesmetano mogli da sprovedu u delo zacratni plan rada šefa stručnog štaba Radoslava Bataka i njegovih saradnika. O tome koliko je zadovoljan učinjenim, o očekivanjima u novoj sezoni, kao i o ličnim planovima, ekipa Dnevnika je razgovarala s jednim od najboljih igrača Filipom Malbašićem.

- Pauza od završetka prethodne sezone do početka priprema bila je voma kratka, tako da nismo mnogo izgubili u snazi. Ovo su nam prve pripreme s ovim stručnim štabom, radi se odlično i svi smo zadovoljni zbog te činjenice, kao i jačinom i sadržajnošću treninga, jer svi želimo da što spremniji uđemo u novu sezonu. Kvalifikacije za LE uskoro počinju i prvi susreti biće nam i najbitniji. Prošle godine smo uspeli da ostvarimo dobar učinak i naše neiskustvo onemogućilo nas je da uđemo i u grupnu fazu. Sada smo, međutim, iskusniji, dosta nas iz prošlosezonskog sastava ostali smo na okupu i daćemo sve od sebe da pokušamo da napravimo korak više, upravo onaj koji nam je lane nedostajao.

Kako procenjujete igrače koji sada nose dres Vojvodine?

- Ekipa je uredu i uglavnom se dobro poznajemo. Nisam stručan da ocenjujem nove momke koji su stigli, postoje ljudi koji su za to zaduženi, ali mogu da kažem da mi se dopada nekolicina mladih fudbalera. Izdvojio bih malog Mesarovića, tu je i Devetak, pa Filip Babić koji bi mogao da bude osveženje... Svi oni mogli bi dosta da pomognu i to u najskorijem periodu. Došla je i nekolicina novajlija i mislim da Vojvodina može da napravi dobru ekipu i da kvalfikacije za LE izgura što bolje.

Za razliku od prošlog prvenstva, tokom ovih priprema više učestvujete u organizaciji napada, a niste u samom špicu?

- Tako se namestilo, jer Dejan Meleg je s mladom reprezentacijom na EP i verovatno će on igrati na poziciji iza špica. Iskreno, meni odgovara uloga drugog napadača i da lopta bude češće kod mene. Volim taj način igre i umem da budem opasan iz drugog plana i da budem često u šansama za gol, ali i da razigravam saigrače i asistiram. Saznaćemo uskoro za kakvu će se postavku trener odlučiti kada se Meleg bude vratio. Ne biram ja mesto u ekipi, moje je da se spremim što bolje, da dobro treniram i videćemo šta će početak sezone doneti.

Da li će Voša ka ciljevima ići sa ili bez Filipa Malbašića u timu?

- U ovom trenutku to stvarno ne znam. Posle lepe prošle sezone, mislim da je pravo vreme da odem, pre svega zbog mene samog. Uvek je otvoreno pitanje šta će da bude u sledećem prvenstvu, jer može da mi krene dobro, a može i loše, mogu, ne daj Bože, da se povredim – to se nikada ne zna. Zato mislim da je pravi momenat da odem napolje i oprobam se tamo. Domaći klubovi ne dolaze u obzir, a ako ne dobijem odgovarajuću ponudu, ostaću ovde jer me ugovor veže još godinu dana. Prvi odlazak van granica Srbije nije bio uspešan, jer otišao sam relativno mlad, imao sam uz to i tešku povredu i nije mi se dalo. Sada sam iskusniji za to neko vreme koje sam tamo proveo i nadam se da ću novi odlazak što bolje iskoristiti i zaigrati u nekoj jačoj evropskoj ligi – poručio je Filip Malbašić za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: foto: fkvojvodina.rs

POPULARNO