Kulturna saradnja Novog Sada i Podgorice


Direktor KCNS-a Bojan Panaotović razgovarao je nedavno sa direktorkom KIC-a Snežanom Burzan i predstavnicima podgoričkog centra
i tom prilikom je dogovoren početak realizacije nekoliko zajedničkih projekata, a u okviru regionalne saradnje "srca kulture grada".

Prvi zajednički projekat biće samostalna izložba umetničkih fotografija Damira Murseljevića pod nazivom "Bajkovita mreža odraza", koja će biti otvorena u ponedeljak, 5. juna u 19 sati u Klubu Tribina mladih.

Prilikom otvaranja, pozdravni govor održaće direktor Panaotović, a potom i direktorka Kulturno – informativnog centra "Budo Tomović" iz Podgorice Snežana Burzan.

Murseljević se u Novom Sadu predstavlja premijerno sa oko 50 fotografija koje su nastale tokom prethodne dve i po godine. Uz fotografije iz ciklusa "Bajkovita mreža odraza", Murseljević će izložiti naslovnice mesečnih KIC-flajera i kadrove događaja koje je zabeležio na scenama KIC-a "Budo Tomović".

Damir Murseljević je rođen 1979. u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – Odsjek za grafički dizajn. Koristi isključivo analogne kamere. Izlagao je u Podgorici, Kotoru, Tivtu – Porto Montenegro i učestvovao na nekoliko kolektivnih izložbi u zemlji i regionu.

POPULARNO