11.06.2017.

"Infant" od 25. juna na više lokacija u Novom Sadu


Internacionalni festival alternativnog i novog teatra "Infant", 44. po redu, koji organizuje Kulturni centar Novog Sada
održaće se od 25. juna do 1. jula u Srpskom narodnom pozorištu, Novosadskom pozorištu i Kulturnom centru Novog Sada.

Na konferenciji za novinare, program festivala predstavio je selektor i izvršni producent Simon Grabovac, dok je jedan od propratnih programa predstavila Nela Antonović iz Teatra Mimart.

"Ove godine publika će imati priliku da pogleda 10 vrlo kvalitetnih predstava iz Engleske, Rumunije, Indije, Srbije, Kanade, Makedonije i Amerike u toku sedam festivalskih dana", rekao je selektor i izvršni producent Simon Grabovac.

"Izložba fotografija na "Infantu" koji pokreće inovativno i alternativno stanovište u pozorištu, usko je povezana sa radom Teatra Mimart koji je veliki broj puta učestvovao u okviru festivala sa predstavama, performansima, na debatama i konferencijama", istakla je Nela Antonović iz Teatra Mimart.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra je međunarodni pozorišni festival, koji se razvio iz festivala "Malo pozorje", i predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog pristupa glumačkom izražavanju i modernom jeziku teatra.

"Infant" je kreiran sa velikom željom da otvori novi prostor za razmenu kulturnih vrednosti sa svetom i da obezbedi adekvatan kontekst za kreativnu energiju mladih stvaralaca.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu i fejsbuk stranici.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO