Er Srbija: Prijava na let 30 EUR


Nacionalna aviokompanija Er Srbija od 1. juna na Aerodromu "Nikola Tesla" uvodi naplatu usluge aerodromske prijave na let za karte kupljene posle 22. aprila

Kako su rekli u toj kompaniji, taksa od 30 evra naplaćivaće se na šalterima putnicima koji se ne prijave preko interneta i to samo za najniže tarife u okviru ekonomske klase.

Prijava na let na aerodromskim šalterima ostaje besplatna za karte kupljene u višim tarifama ekonomske klase i za goste koji putuju u biznis klasi.

Er Srbija navodi da je ovlašćene turističke agente ranije informisala i zamolila da putnike koji su kupili karte posle 22. aprila obaveste o naplati prijave za let na aerodromu.

Besplatne prijave za let putem interneta (online check-in), kako se objasnili u Er Srbiji, moguće je uraditi na portalu airserbia.com , a taj proces traje svega par minuta i može se obaviti 36 časova pre leta a najkasnije jedan sat pre planiranog vremena poletanja.

Prijava na let putem interneta omogućava putnicima da karte za ukrcavanje (boarding passes) prime na svoje imejl adrese, tako da mogu da nastave pravo na pasošku kontrolu i tako izbegnu čekanje u redovima na aerodromu.

Uslugu besplatne prijave na let putem interneta mogu da koriste i putnici koji putuju s prtljagom, ali prethodno moraju da predaju svoj prtljag na specijalizovanim šalterima te kompanije za predaju prtljaga (baggage drop-off) na aerodromu Nikola Tesla.

U nacionalnoj aviokompaniji kažu da će od 1. juna na Aerodromu "Nikola Tesla" angažovati i posebno obučene zaposlene za prijavu na let putem interneta (Online Check-In Ambassadors), koji će pružati podršku putnicima koji bi želeli na taj način da se prijave.

Putnicima koji ne žele da se prijave na let putem interneta, odnosno onima koji odaberu da se prijave na let na šalterima aerodroma, Er Srbija savetuje da dođu na aerodrom tri sata pre leta, jer će broj šaltera za prijavu na let biti smanjen, u skladu sa orijentacijom kompanije na digitalizaciju i prijavljivanje na let putem interneta.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO