"Dolazak Kontinentala u Novi Sad - od ogromnog značaja"


Ministarka državne uprave i lokalne samopuprave Ana Brnabić ocenila je da otvaranje Centra za istraživanje i razvoj nemačke kompanije Kontinental u Novom Sadu ima izuzetan značaj
jer, kako podvlači, svaki razvojni centar pravi jedan eko-sistem- obrazovanja, startap kompanija, inovacija.

"I nije važan sam po sebi, već pravi okruženje koje pomaže celoj Srbiji da se izdigne. To je razvojni centar, koji će umnogome upošljavati elektro i mašinske inžinjere, ne samo softver i to je jako bitno", rekla je Brnabić, navodeći da je premijer Vučić sa svojim timom dugo radio na tome, a ona delom učestvovala u razgovorima.

" Dolazak Kontinentala u Srbiju ima ogroman značaj. Svaki razvojni centar pravi jedan eko-sistem, obrazovanja, startap kompanija, inovacija i nije važan sam po sebi, već pravi okruženje koje pomaže celoj Srbiji da se izdigne", rekla je Brnabić.

Govoreći o ciljevima buduće vlade ona je istakla:
"Zadržavanje makroekonomske stabilnosti, nastavak fiskalne konsolidacije, dugoročno održive reforme, kao i fokusiranje na dalji ekonomski razvoj, podršku malim i srednjim preduzećima, biće najveći izazovi nove vlade Srbije. Što se tempa tiče, najteži deo puta bilo je 'okrenuti taj brod od te sante leda' i sada je realno da mi moramo brže u dalje ekonomske uspehe, a svakako treba da se fokusiramo na reformu pravosuđa, da bismo napravili jedan transparentan, brži, efikasniji sistem", rekla je Brnabić .

Ministarka kaže da do sada nije razgovarala sa dosadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem o njegovom nasledniku, "jer je bilo važnijih stvari i fokusirana je na svoj posao", ali i da, "ako joj ponudi to mesto, onda će razgovarati na tome".

Potvrdivši da je "moguće da je ona u ovom trenutku u igri kao jedno od imena za premijera", Brnabić je istakla da su žene u ovoj vladi dokazale koliko su žene spremne da vode ozbiljne resore, "a u jednom trenutku svakako i vladu".

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO