17.06.2017.

Devojka šeta gradom - od radnje do radnje i plaća tuđe dugove


Nepoznata devojka obišla je više prodavnica u Opštini Visoko u BiH, gde je izmirila dugovanja kupaca koji su kupovali na veresiju u iznosu od više hiljada konvertibilnih maraka

Devojka nije htela da se predstavi ni da kaže da li je novac njen, ili radi u ime nekog darodavca. Neke radnje već su na izlog istakle poruku dužnicima da je njihov dug izmiren

Prodavačica Selma K. kaže da je nepoznata devojka ušla u prodavnicu, upitala za veresiju i otplatila sav dug kupaca.

"Taj 15. jun će mi zauvek ostati u sećanju. Nepoznata devojka je ne predstavljajući se, tihim glasom upitala da li dajemo robu na veresiju, imamo li dužnike. Na moje začuđeno 'da', odgovara da bi želela da namiri sve dugove nastale do momenta njenog ulaska u radnju. Ja u šoku i neverici", objašnjava Selma.

Dodaje da je devojka platila sva dugovanja meštana i otišla ne želeći da kaže svoje ime.

Slična situacija bila je i u selu Uvorići. Vlasnica prodavnice Mirzeta T. navodi da je događaj koji se odigrao u njenoj prodavnici ulepšao jedan ramazanski dan, kako njoj tako i njenim dužnicima.

"Do mene je došla radnica rekavši mi kako je u radnju ušla devojka i pitala dajemo li robu na veresiju i upisujemo li u svesku. Potvrdno sam odgovorila, misleći da ona traži da uzme nešto robe. Od mene je tražila da vidi svesku i da saberemo cifre. Nisam znala kako da se postavim. Ko je ona i šta hoće? Nije mi se ni predstavila. Počela sam sabirati i kada smo došli do 2.010 maraka, stala sam i rekla da je to to. Nisam dala da nepoznata osoba vidi imena iz sveske, zbog komšiluka. Izvadila je pare i otišla. Ja sam ostala sva izgubljena, u šoku. I sada sam", rekla je vlasnica prodavnice.

Sredovečni muškarac navodi kako "sada lakše diše" i kako će "zapamtiti ovaj Ramazan", dižući ruke u znak zahvalnosti anonimnom donatoru.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: ilustracija, alex_ugalek/freedigitalphotos.net

POPULARNO