Batak posle žreba: Dobili smo dosta teškog rivala - možda i jednog od najtežih na spisku


U sedištu UEFA u Nionu, održan je žreb izvlačenja parova za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

Što se fudbalera Vojvodine tiče, oni će se u prvom kolu sastati sa slovačkom ekipom Ružomberok, a ukoliko prođu dalje, u drugom kolu čeka ih norveški Bran.

"Dobili smo dosta teškog rivala, možda i jednog od najtežih na spisku mogućih protivnika. Nema veze, verujem u naš tim, rad i odličnu atmosferu koju imamo. Tek nam predstoji proces skautinga Slovaka i prikupljanja informacija, a neko iz kluba pogledaće i uživo kako Ružomberok igra", rekao je trener Vojvodine Radoslav Batak.

Ružomberok je od Novog Sada udaljen 524 km i reč je o gradu od oko 30.000 stanovnika. Slovački klub osnovan je davne 1906. godine pod imenom Konkordija, koje je promenio po završetku Prvog svetskog rata u FK Viktorija, a današnje ima poneo je 1927. godine. Odlični rezultati usledili su s kraja tridesetih i u ranim četrdesetim godinama prošlog veka. Ipak, najveći uspeh ova ekipa ostvarila je 2006. godine, baš kada je klub proslavljao pun vek postojanja, kada je osvojila Kup Slovačke i postala prvak ove zemlje. Ružomberok je na taj način postao tek treći klub u istoriji slovačkog fudbala kome je pošlo za rukom da osvoji duplu krunu.

Prvi trener aktuelne ekipe je Norbert Hrnčar, rođen 1970. godine, tim igra na svom stadionu pod Čebratom, koji ima 4.876 mesta. Vlasnik je Milan Filo, a predsednik inžinjer Lubomir Goliš. Od 2005. godine boje tima su narandžasta, crna i bela. U prošloj sezoni Ružomberok je osvojio treće mesto u prvoj Fortuna ligi, iza šampiona Žiline i drugoplasiranog Slovana iz Bratislave, a najbolji strelac bio je Jakub Mareš, koji je postigao 14 golova na 30 utakmica.

"Ne znam puno o rivalu, ali je jasno da je svaki tim koji se plasirao u evropska takmičenja veoma kvalitetan i jak", rekao je kapiten Vojvodine Nikola Antić.

Dodaje da su Slovaci sigurno ekipa protiv koje neće smeti da se opuste ni na koji način.

"Ipak, važnije je da gledamo samo u svoje dvorište i vodimo računa jedino o našoj igri. Odlično smo trenirali na Zlatiboru, sada smo nastavili pripreme u Novom Sadu i ubeđen sam da ćemo optimalno pripremljeni dočekati prvu utakmicu na “Karađorđu”. U njoj će nam cilj biti da ostvarimo pristojan rezultat pred revanš u Slovačkoj, a naš stručni štab i trener Batak će nas upoznati s vrlinama i manama Ružomberoka", naveo je Antić.

Inače, fudbaleri Vojvodine danas su nastavili s treninzima u FC “Vujadin Boškov”. Trener Radoslav Batak na okupu ima ekipu na koju računa za narednu sezonu, iako nije nemoguće da crveno-beli u narednim danima dodatno pojačaju konkurenciju za tim. Za 22. jun bila je planirana generalna proba u Novom Sadu protiv Kubanja, ali su Rusi u međuvremenu napustili Srbiju, pa se još uvek ne zna protiv koga će Voša imati poslednju proveru pred početak sezone.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo