12.06.2017.

Asfaltiraju se ulice, postavlja se signalizacija - radovi u 180 ulica


Od početka građevinske sezone pa do 8. juna, građevinske ekipe JKP „Put“, angažovane na velikom broju lokacija
uspele su da završe sve radove naložene od nadležnih inspekcijskih organa i upravljača putevima.

Po rečima Biljane Ćubić, zadužene za odnose s medijima, prva a ujedno i redovna aktivnost koju to preduzeće radi tokom cele sezone je sanacija kolovoza asfaltom u okviru Godišnjeg plana redovnog održavanja saobraćajnica.

"Završeni su i radovi na osnovu 70 inspekcijskih naloga", kaže za Dnevnik Biljana Ćubić: "Sledeći obimni poslovi koji su u ovom periodu urađeni su sanacije velikog broja tucaničkih kolovoza u gradu i prigradskim mestima. Reč je o gotovo 180 ulica u Futogu, Veterniku, Begeču, Rumenki, Bukovcu, na Adicama, Sajlovu, Pejićevim salašima, Vidovdanskom naselju, Gornjim livadama, Čeneju... Takođe su rađeni i atarski putevi u prigradskim naseljima".

Kada su asfalterski radovi u pitanju, u Novom Sadu je šest ulica dobilo novi kolovoz.

"Radi se o ulicama Miloja Čiplića, Vuka Mandušića, Povrtarskoj i Prešernovoj".

Nakon što je preduzeće „Železnice Srbije“ završilo svoje radove na popravci pružnog prelaza kod kružnog toka na Bulevaru Evrope i Vojvode Stepe, i "Put" je smo svoj deo završio 7. juna.

"Popravljen je kolovoz na prilazu pružnom prelazu, pa će odmah posle obeležavanja signalizacije za saobraćaj biti pušten i Bulevar vojvode Stepe. U Petrovaradinu je obnovljeno pet ulica: Trandžamentska, Račkog, Breze, Širine i produžetak Dinka Šimunovića. U Veterniku je asfaltirana jedna, a u Futogu osam ulica: Fruškogorska, Novosadska, Uroša Predića, Mladena Stojanovića, Ribarska, Vasilija Gaćeše, Kozaračka i Ivana Milutinovića. Dve poslednje navedene ulice su na liniji gradskog prevoza i završene su prošle nedelje", kaže Tubić.

Obnovljene su i pešačke, odnosno biciklističke staze u Braće Dronjak na Novom naselju, Maksima Gorkog, Antona Urbana na Satelitu, gde je upravo završeno i asfaltiranje parking-prostora. Po njenim rečima, aktuelne su popravke pešačke staze u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u dužini od oko 1.200 metara, a radovi će trajati do poslednje sedmice juna.

"Osmog juna počeli smo pripremne radove u Šenoinoj ulici u Petrovaradinu, i to od Patrijarha Rajačića do Reljkovićeve, a radovi kompletna rekonstrukcija kolovoza i pešačkih staza će se obavljati tokom juna, budući da je kolovoz bio u vrlo oštećenom stanju", napomenula je Biljana Ćubić.

Ona je dodala da je na osnovu Pravilnika o bezbednosti saobraćaja, na putevima bulevarskog tipa povećana brzina na 60 km, ali samo na određenim deonicama, na kojima su ekipe „Puta“ prošle nedelje postavile znakove vertikalne signalizacije.

"U toku su i građevinski radovi na postavljanju novog semafora na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna, a slični radovi su urađeni i na prelazu kod kasarne „Majevica“ na Bulevaru Evrope. Nov smafor je postavljen na uglu Bulevar cara Lazara i Banović Strahinje, gde se očekuju uslovi za tehnički prijem, te početak radova", veli Biljana Ćubić i dodaje da Odeljenje saobraćajne signalizacije nastavlja postavljanje uređaja za slepe i slabovide na Bulevaru oslobođenja na ukrštanju s Ulicom Pap Pavla, a ubrzo će krenuti i programiranje uređaja i na ostalim raskrsnicama na Bulevaru oslobođenja.

izvor: dnevnik.rs, foto: jkpput.rs

POPULARNO