19.05.2017.

Za nekoliko dana počinju pripremni radovi - na podizanju novog parka između Detelinare i NN


Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ nastavilo je modernizaciju mehanizacije

Sredstvima iz Gradskih kapitalnih subvencija za 30 miliona dinara nabavljeno je šest tarupa, tri traktora sa kosačicama, od kojih je jedan namenjen košenju trave na kosinama i dva vozila za prevoz radnika.

Za razliku od malih kosačica koje dnevno mogu da pokose maksimalno oko 4000 m2 , tarupi i traktori sa kosačicama imaju deset puta veći kapacitet.

Zahvaljujući obnovi mehanizacije „Gradsko zelenilo“ je sada sposobno za realizaciju više velikih projekata istovremeno, uz poslove redovnog održavanja zelenila na više od 470 hektara i 160 hektara korovskih površina: za oko mesec dana očekuje nas početak sezone uklanjanja ambrozije, u toku je preseljenje rasadnika, za nekoliko dana počinju pripremni radovi na podizanju novog parka između Nove Detelinare i Novog naselja, kao i obimni radovi u Kameničkom parku koje zajednički finansiraju Grad i Pokrajina, imamo veliki broj ugovorenih usluga trećim licima itd. navodi se u saopšetenju Gradskog zelenila.

Ono što je bitno napomenuti je da se nova mehanizacija, uz dodatne priključke, može koristiti i za potrebe Zimske službe, što znači da će biti angažovana tokom cele godine.
Uložena sredstva u obnovu mehanizacije značajno će doprineti efikasnijoj realizaciji zacrtanih planova, a samim tim i kvalitetnijem i bržem održavanju zelenih površina u gradu.

foto: ilustracija, alex_ugalek/freedigitalphotos.net

POPULARNO