30.05.2017.

Voša brani trofej na Turniru prijateljstva - u grupi sa Osijekom, Sarajevom i Vardarom


Jedan grad, u određeno doba godine, evo već četvrtu sezonu zaredom, imun je na promene političke klime u regionu

To što političari u poslednje vreme zatežu i opuštaju odnose u ovom delu Evrope, po potrebama, ne utiče na jedan lep turnir, koji nastavlja da raste iz godine u godinu.

Četvrti po redu Turnir prijateljstva, koji okuplja najbolje fudbalske ekipe iz regiona, biće održan od 6. do 11. juna na terenima etno sela "Stanišići".

Turnir prijateljstva je međunarodni fudbalski turnir u Bijeljini, osnovan sa ciljem da na jednom mestu okupi najbolje klubove iz regiona. Svi učesnici su smešteni u Etno selu Stanišići, koje poseduje jedinstven ambijent i pruža vrhunske uslove za održavanje jednog ovakvog takmičenja.

Turnir je prvi put održan 2014. godine, a već u premijernom izdanju je doživeo veliki uspeh i ogroman odjek. Najbolja potvrda toga je reakcija evropske kuće fudbala (UEFA) koja je Turnir prijateljstva uvrstila u zvanični kalendar i dala mu veliku podršku.

Takođe, od 2016. godine, UNICEF je zvanično podržao Turnir prijateljstva.

Kao i prethodne godine, na Turniru prijateljstva će učestvovati 16 ekipa sastavljenih od igrača do 16 godina (igrači rođeni 2001. godine i mlađi). Timovi će biti podeljeni u 4 grupe:

A grupa: Crvena zvezda, RNK Split, Olimpija Ljubljana, Borac Banja Luka;

B grupa: Partizan, Rijeka, Sloboda Tuzla, Budućnost Podgorica;

C grupa: Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar, Spartak Subotica;

D grupa: Vojvodina, Osijek, Sarajevo, Vardar;

Prva faza turnira igra se po jednokružnom sistemu (3 kola, svako sa svakim), a pobednici grupa plasiraće se u polufinale. U polufinalu će se sastati pobednik grupe A sa pobednikom grupe C, odnosno pobednik grupe B sa pobednikom grupe D.

Trofej brani novosadska Vojvodina.

Televizija "Sportklub" će, kao veoma značajan partner, prenositi četiri meča dnevno, kao i završne borbe za trofej.

izvor: agencije, foto: fkvojvodina.rs