25.05.2017.

Vojvodina stipendira talentovane sportiste


Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu organizovao je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju perspektivnih sportista i mladih stručnjaka iz Vojvodine

Za ove namene izdvojeno je 20 miliona dinara.

Projekat "Sportski talenti Vojvodine" počet je 2012. godine, sa ciljem da se identifikuju mladi sportski talenti, prate njihovi rezultati, sportisti konstantno testiraju u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, te da se ulaže u njihov razvoj i napredak.

Ove godine stipendirano je 77 sportista između 14 i 20 godina i, prvi put, 16 sportskih stručnjaka, u visini od 15 hiljada dinara na mesečnom nivou.

"Ova stipendija najviše će mi pomoći oko sportskih rekvizita. Volela bih, naravno, da imam svoju opremu, da uvek imam rezervu. Takođe, pomoći će mi u vezi sa suplementacijom i određenim vrstama treninga", rekla je Anđela Branković, Bokserski klub „F89".

"Zbog ove stipendije sada mogu da idem na turnire, da imam dobru opremu i da imam sve što mi treba da budem bolji", rekao je Nenad Milošević, Badminton klub „Novi Sad".

O svrsishodnosti ovog projekta možda najbolje govore rezultati koje bivši i sadašnji stipendisti postižu.

"Posebno nam je drago što smo na Olimpijskim igrama u Riju imali dva predstavnika koji su bili obuhvaćeni ovim programom, Anju Crevar i Viktora Nemeša", naglasio je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Osim činjenice da su projektom uključeni i sportski stručnjaci, novina ove godine je to da su među, ovog puta, 30 sportskih disciplina i one neolimpijske.

POPULARNO