15.05.2017.

Učenici iz Švajcarske u poseti Novom Sadu


Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković je zajedno sa načelnicom Gradske uprave za obrazovanje Lidijom Tomaš primila učenike iz Švajcarske
koji su u poseti Novom Sadu u okviru saradnje obrazovnih ustanova.

-Veoma mi je drago što naši gosti, deca i profesori iz Švajcarske imaju priliku da upoznaju Novi Sad, njegove istorijske znamenitosti, kao i brojne kulturne i ostale sadržaje, i da se druže sa svojim vršnjacima. Cilј posete je međusobno upoznavanje dece, približavanje kultura, kao i negovanje veza između Švajcarske i Srbije - rekla je Ljilјana Koković i dodala da je nastojanje Gradske uprave za obrazovanje uspostavlјanje još aktivnije međunarodne saradnje uz obostrano zadovolјstvo.

Profesorka Jelena Mitrović se u ime delegacije iz Švajcarske zahvalila domaćinu na gostoprimstvu i srdačnom prijemu i tom prilikom izrazila zadovolјstvo zbog posete Novom Sadu.

-Najvažniji aspekt posete je upravo prijatelјstvo koje je stvoreno tokom boravka dece u Novom Sadu, koje ćemo u svakom slučaju nastojati da sačuvamo i produbimo i da uvećamo broj škola i gradova u Srbiji sa kojima ćemo se povezati - rekla je Jelena Mitrović i dodala da je predviđeno da deca iz škole „Grenčel“ iz švajcarskog grada Lis danas posete i OŠ „Prva Vojvođansaka brigada“.