26.05.2017.

U subotu "Festival sporta za sve Vojvodine" na Štrandu


Drugi po redu „Festival sporta za sve Vojvodine" održaće se u subotu 27. maja u Novom Sadu, na gradskoj plaži Štrand, sa početkom u 10 časova

Na Festivalu će, kroz bogat sportsko-rekreativni program, biti predstavljene mogućnosti za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima za sve kategorije stanovništva, od predškolskog uzrasta do osoba treće životne dobi, kao i osoba sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom.

Na festivalu bi se u okviru merenja zdravstvenih parametara vršilo i merenje telesne kompozicije koje bi vršili stručnjaci Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Cilj Festivala je da propagira i afirmiše programske aktivnosti Sporta za sve na teritoriji Vojvodine, kao i da doprinese masovnijem uključivanju građana u sportsko-rekreativne aktivnosti radi očuvanja i poboljšanja zdravlja.

"Festival Sporta za sve Vojvodine" predstavlja manifestaciju od interesa za razvoj sporta u Vojvodini i realizuje se u skladu sa donetim Programom razvoja sporta u AP Vojvodini 2016-2018.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo