17.05.2017.

U subotu biciklistička trka - uzmena saobraćaja na Bulevaru Evrope


Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konferenciji za novinare u Gradskoj kući na kojoj je predstavlјen program 18. Međunarodne juniorske biciklističke trke
"Trofej sajamskog grada", zatim 1. Međunarodne biciklističke trke  za žene, kao i uvodni program tih međunarodnih takmičenja - Školsko prvenstvo Novog  Sada u biciklizmu za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola.

- Narednog vikenda u našem gradu očekuje nas manifestacija od posebnog značaja za Grad Novi Sad, a to je osamnaesta po redu Međunarodna juniorska biciklistička trka "Trofej sajamskog grada". Posebno nas raduje što ćemo biti u prilici da po prvi put budemo domaćini Međunarodnoj biciklističkoj trci za žene. Ono što će prethoditi ovim takmičenjima je Školsko prvenstvo Novog  Sada u biciklizmu za učenike osnovnih škola. To doprinosi animiranju dece od najranijeg uzrasta za sport i rekreaciju čime ih okrećemo zdravom životnom stilu. Tradicionalna trka "Trofej sajamskih gradova" ima višestruki značaj, jer pored toga što predstavlјa rasadnik talenata, afirmiše biciklizam kao sportsku disciplinu, ali i pozitivne vrednosti i zdrav način života. Cilј trke je takođe da se razvija i učvršćuje sportska, turistička i privredna saradnja sa svetskim i domaćim gradovima u kojima se održavaju međunarodne sajamske manifestacije - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Direktor Trke "Trofej sajamskih gradova" Nebojša Subić zahvalio se Gradu Novom Sadu što je ta trka uvrštena u kategoriju manifestacija od značaja za grad.

- Ovo je 18. izdanje trke jedinstvene po svom karakteru na Balkanu, koja skoro dve decenije daje svoj doprinos razvoju srpskog biciklizma. Ova trka je iznedrila mnogo perspektivnih srpskih biciklista, pa i to govori o njenom značaju – rekao je Subić i naglasio da je ove godine prijavlјeno 14 ekipa iz sedam zemalјa.

Trka "Trofej sajamskih gradova" je osmišlјena tako da se 20. maja u subotu na Bulevaru Evrope između dva kružna toka obustavlјa saobraćaj u vremenu od 12 do 19 sati, dok će kružni tokovi biti u funkciji. Kreće se sa uvodnim takmičenjem učenika iz osnovih škola u 13 sati, u 14 sati stratuje 1. Međunarodna trka za žene, a u 16 sati startuje glavna Trka „Trofej sajamskih gradova za juniore“. Sutradan u Kovilјu, trka će se odvijati oko manastira Kovilј, počevši od 9.30 časova, tako da će tog dana do 16.30 časova takođe biti regulisan saobraćaj na relaciji prema Gardinovcima i oko manastira.