23.05.2017.

U konkurenciji 800 škola iz 36 zemalja - Futoški đaci najbolji


Tim mladih naučnika, učenika Osnovne škole "Miroslav Antić" u Futogu, pobednik je Međunarodnog projekta "StarT Luma Centar" u Finskoj

U konkurenciji 800 škola iz 36 zemalja, mladi Futožani su prikupili najviše glasova i tako postali najbolji obrazovni inovatori.

Željana, Dušan, Aleksa, Nađa, Stefan i dve Tijane učenici su osmog razreda, ali već sada se mogu da se pohvale titulom najboljih mladih naučnika, koju su obezbedili pre svega svojim radom, ali i uz pomoć i podršku nastavnika. Nakon što je internacionalna komisija baš projekat njihove škole uvrstila u deset najboljih, glasovma publike oni su izbili na sam vrh.

Tema projekta je bila energija kao izvor života, a učenici su kroz mini eksperimente demonstrirali uštedu enegrije i obnovljive izvore.

Nastavnici te osnovne škole, već četiri godine organizuju slične projekte sa različitim centralnim temama, kako bi učenike kroz istraživački pristup, zainteresovali za predmete i metode koje mogu da primene i u svakodnevnom životu.

Učenici su kroz projekat imali zadatak i da podučavaju svoje mlađe drugare i prenesu im znanja, a osim tog značajnog priznanja, škola "Miroslav Antić" dobitnik je brojnih prestižnih nagada.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: youtube.com