16.05.2017.

Turistička organizacija Srbije u Šangaju


Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila je našu zemlju na sajmu turizma “ITB Kina“, koji je održan 10. do 12. maja godine u Šangaju, saopšteno je iz TOS-a

TOS je nastupila na štandu Evropske turističke komisije, koji je ovogodišnji partner sajma ITB Kina.

Pod sloganom „Visit Europe“, predstavljena je turistička ponuda za 2018. godinu koja je ujedno i godina predstavljanja Evrope u Kini.

Na štandu se osim TOS-a predstavilo i osam turističkih agencija iz Srbije: Magelan Tours, EuroJet, Sabra Company, IDMC, Glob Metropoliten Tours, BS Tours , Royal Tours i Serbia Touroperator.

Kinesko tržište je, kako se navodi, jedna od najvećih turističkih berzi, sa dugogodišnjom tradicijom i razvojnim trendovima turističke industrije, koja se održava i u Berlinu i Aziji (Singapuru).

U sklopu sajma „ITB China“ održana je i radionica „World Bridge of Tourism“ na kojoj su učestvovale najveće turističke agencije i organizatori putovanja.

Broj kineskih turista u Srbiji nakon uvođenja bezviznog režima porastao je u periodu januar – mart 2017. godine za 116 odsto u broju dolazaka i 61 odsto u broju noćenja u odnosu na isti period prošle godine.

U saopštenju TOS se napominje da istraživanja pokazuju da kinesko tržište postaje sofisticirano, a da se interes kineskih turista menja pa oni sada tragaju za novim destinacijama, dobrim uslugama, atraktivnim cenama i pojednostavljenim putničkim procedurama.

Srbija kao prva zemlja Centralne i Istočne Evrope sa bezviznim režimom za kineske turiste i jakom promotivnom aktivnošću na ovom važnom tržištu očekuje dalji rast dolazaka kineskih turista.

Očekivanja su da će broj kineskih turista naročito porasti nakon uvođenja direktnog leta Peking – Beograd.

izvor: Tanjug, agencije, foto: thepathtraveler/freedigitalphotos.net