20.05.2017.

Stonoteniserke iz Novog Sada prvakinje sveta


Na takmičenju u Bratislavi, naša ekipa je nastupala u sastavu Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Kristina Arančić

"Čestitam našim Borislavi, Nadi i Kristini, njihovom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije osvajanje svetske zlatne medalje! Hvala vam šampionke što ste ovim sjajnim višegodišnjim nizom medalja još jednom dokazale da je Srbija zemlja najboljih svetskih paraolimijskih sportista!", naveo je u čestitki ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je ženskoj ekipi Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na ekipnom Prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi.

- Borislava, Nada i Kristina zajedno su sa svojim stručnim timom osvojile najsjajnije svetsko odličje. Čestitam našim heroinama, jedinstvenim borcima i sportistinjama čiji duh ne posustaje ni pred najvećim izazovima. Godinama smo svedoci njihovim izuzetnim sportskim podvizima, a ovo priznanje, nakon fantastičnog uspeha na nedavno održanoj Paraolimpijadi, čini da su nam srca puna. Hvala im na ovoj šampionskoj tituli i što ime Srbije pronose svetom na najbolji mogući način. Posebno smo ponosni na činjenicu da su u takmičenju učestvovale dve Novosađanke, Borislava Perić-Ranković i Nada Matić, koje su nam već mnogo puta donele radost sa raznih takmičenja. Grad Novi Sad će nastaviti da ulaže u obezbeđivanje svih uslova neophodnih za njihovo treniranje, za dalji razvoj paraolimpijskog sporta, kao i da pruža snažnu podršku onima koji su ponos nacije – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

izvor: Tanjug, agencije, foto: mos.gov.rs