03.05.2017.

Saša Todić: Posle meča sa C.zvezdom oprostio sam se od Vojvodine - putujem na Tajland


U zrenjaninskom Proleteru Saša Todić je branio sedam sezona (1993–2000), vrhunac je dostigao čuvajući mrežu Novosađana, od 2000. do 2005. ispred mreže Novosađana stajao je 153 puta

Za dve godine u ukrajinskoj Tavriji odigrao je 58 zvaničnih mečeva.

– Posle meča sa Crvenom zvezdom oprostio sam se od Vojvodine, putujem na Tajland, gde ću biti u stručnom štabu selektora Milovana Rajevca. Kad sam se prethodna dva puta opraštao od Voše, poslednje utakmice bile su protiv Crvene zvezde i obe smo dobili. Nije mi se dalo da upišem i treći trijumf – kroz osmeh rekao je Todić za Žurnal.

Sećanja su počela da naviru, 2005. godine, pogotkom Kizita, Novosađani su „minimalcem” savladali tim sa Marakane.

– Bio je to poslednji meč prvenstva posle kojeg sam karijeru nastavio u Ukrajini. Od 2011. do 2014. radio sam što i danas, bio trener golmana i ukazala se prilika da odem u Ujedinjene Arapske Emirate. I tada je poslednji meč bio protiv Zvezde, pobedili smo sa 3:1– zaključio je sad već bivši trener golmana Vojvodine.

Todić je, na kraju, dodao da mu je superligaš iz Srpske Atine drugi dom. Prošle godine se vratio iz Emirata poslu u Vojvodini, a veruje da će se, jednog dana, ponovo sresti i da je veliki izazov biti u stručnom štabu reprezentacije selektora Milovana Rajevca.

izvor: zurnal.rs, foto: Moja Voša, arhiva