14.05.2017.

Saradnja Novog Sada i Slovenije


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Republike Slovenije u Srbiji Nј.E. Vladimira Gaspariča
kao i predsednika Državnog saveta Mitju Bervara i počasnog konzula Republike Slovenije u Srbiji Rajka Marića.

Gradonačelnik je delegaciji iz Republike Slovenije poželeo dobrodošlicu u Novi Sad i izrazio zadovolјstvo povodom njihove posete gradu u vreme održavanja značajne manifestacije, a to je 84. Međunarodni polјoprivredni sajam. Sagovornici su apostrofirali temu polјoprivrede i razmenili iskustva dve zemlјe na tom planu, diskutujući o najnovijim tendencijama i primerima iz prakse.

Predsednik Državnog saveta Mitja Bervar je naglasio da je prilikom ove posete Novom Sadu, neizostavna bila i poseta Društvu Slovenaca „Kredarica“ čiji su članovi izrazili veliko zadovolјstvo dvodecenijskom saradnjom sa Gradom Novim Sadom i izrazili nadu da se tako kvalitetna i intenzivna saradnja nastavi i u budućnosti.

Ambasador i gradonačelnik su istakli povezanost Novog Sada sa Mariborom i Ljublјanom, koje spajaju mnogobrojni ekonomski i društveni događaji sa potencijalom nadgradnje u različitim smerovima u budućnosti.