13.05.2017.

Saopštenje pred utakmicu sa Vošom: Nišlije pozvale sve kladionice da iz ponuda izbace Radnički


Radnički iz Niša saopštio je da su komentari predsednika sindikata "Nezavisnost" Mirka Poledice pred meč sa Vojvodinom "tendeciozni i maliciozni"

Na Čairu smatraju da Poledica komentarom o 'čudnim' kvotama pred duel od 19 časova na Karađorđu pokušava da umanji i omalovaži trud kluba da se spase i dovede do evropskog takmičenja.

"Uprava FK Radničkog ističe da se ovaj klub bavi fudbalom, a ne kvotama, koje uostalom određuju kladionice. Ovo je još jedan napad na niški klub, jer je očigledno da mnoge boli naš uspeh i ne mogu da nam oproste što smo uspeli u onom o čemu drugi samo sanjaju", navodi se u saopštenju Radničkog.

Kladionice su na pobedu Radničkog stavile kvotu 1,6, dok je na trijumf Vojvodine kvota 5,5. Ipak, situacija se u subotu značajno promenila, ali su gosti i dalje favoriti – koeficijent na pobedu Voše je sada 2,80, a na trijumf Nišlija 2,30.

"Kada se govori o kladionicama i kvotama, naglasili bismo i da su prognoze pre nekoliko meseci, kada je nova uprava preuzela Radnički, bile da će se klub ugasiti, ali u kratkom vremenskom roku velikim ulaganjima u sport i igru uspeli smo da izbegnemo finansijski krah i sada se borimo za ulazak u Evropu", dodaje se u saopštenju Radničkog.

Nišlije su pozvale sve kladionice da iz svojih ponuda izbace Radnički, kako "zlonamernici poput Mirka Poledece ne bi na ovaj način pokušavali da sabotiraju put ka Evropi".

"Smatramo da je ovo još jedan pritisak na nas, kako bi pokušali da nas indisponiraju uoči gostovanja. Radnički uvek ide na pobedu, nezavisno od toga sa kim igra, ili da li je domaćin ili gost. Tako će biti i večeras, ali i u predstojećim utakmicama sa Partizanom i Crvenom zvezdom", piše u saopštenju Nišlija.

Utakmica 35. kola Superlige Srbije između Vojvodine i Radničkog igra se od 19.00 u Novom Sadu.

izvor: b92.net, agencije, foto: NSinfo