17.05.2017.

Rockov: Zvezdi i Partizanu NE - Navijač sam i dete Vojvodine


Za mnoge neočekivano se ovog proleća Emil Rockov našao na golu Vojvodine

Trener Dragan Ivanović, na predlog Saše Todića, donedavnog učitelja čuvara mreže Novosađana, ukazao je poverenje 22-godišnjem mladiću poniklom u Vošinoj školi, a Emil je šansu umeo da iskoristi.

Ivanović je u međuvremenu otišao, baš kao i njegov naslednik Aleksandar Veselinović, a Rockov je ostao poslednja brana gola crveno-belih, pa je to i danas kada tim predvodi trener Radoslav Batak. Uz sve to, jedan je od najstandardnijih prvotimaca i zasluženo izrasta u ljubimca navijača.

Interesantan je bio odgovor Emila Rockova na pitanje Dnevnika da li bi, u slučaju da dobije ponudu Crvene zvezde ili Partizana, prešao u redove tih klubova.

"Ne! Navijač sam i dete Vojvodine i, kada bih i imao ponude iz beogradskih klubova to ne vidim kao nešto što bi bilo sportski od mene da učinim. Nikada nisam ni maštao o tim ekipama i kada bih napravio takav korak bila bi to neka vrsta izdaje. Ne želim u Srbiji da napuštam mesto gde sam dobrodošao i gde osećam da sam voljen, a baš tako mi je u Voši".

Naravno da bih voleo da jednog dana odem u inostranstvo, jer u fudbalu u Srbiji postoji plafon, granica iznad koje ne može da se ide. Odlazak u inostranstvo predstavlja probijanje tog plafona i to je nešto čemu stremim, kao i svaki mlad igrač.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

Krov suspendovan: Voždovac - Vojvodina bez publike