10.05.2017.

Rockov: Kao klinac maštao sam o Vojvodini - Nikada ne bih prešao u Zvezdu ili Partizan, to je izdaja


Emil Rockov igra prvu polusezonu u seniorskom timu Vojvodine kao starter, a skauti Lacija
koji su, tvrde mediji, bili prisutni na utakmici između novsadske ekipe i Rada na "Karađorđu" pre dva meseca, odmerili su momka koji je prošao sve mlađe selekcije "stare dame" i o njemu govorili u superlativima. Skauti su već počeli da hrle ka Novom Sadu, a da li je na pomolu Emilov odlazak iz Vojvodine iako se još pošteno nije ni oznojio među stativama ovog kluba, ostaje da se vidi, piše Alo.

- Fudbal u Srbiji jeste ono što jeste. Takav je kakav je i to se godinama ne menja. Što se tiče odlazaka mladih fudbalera, mislim da igrači to čine za svoje dobro. Svako od nas želi da igra fudbal i pritom uđe u mirno stanje uma. To u Srbiji zbog različitih faktora nije moguće. Čak i ako pristojno zarađuješ ovde, nikad ne znaš šta nosi novi dan - ističe Rockov.

Rano je još za priče o njegovom odlasku sa "Karađorđa", ali jedno je sigurno - Rockov neće pojačavati Zvezdu ili Partizan.

- Navijač sam Vojvodine i previše volim ovaj klub da bih mu tako nešto učinio. Verujem da to ne želi ni uprava, a ni navijači. Smatram da bi odlasak u jedan od beogradskih klubova bila, da kažem neka vrsta izdaje i gaženja onih načina na koje smo vaspitavani. Kao klinac maštao sam o Vojvodini. Nikad mi na pamet nije palo da poželim da zaigram za Zvezdu ili Partizan. Ostvario sam cilj, zaigrao za voljeni klub i kada dođe vreme da se rastanemo, to će biti inostranstvo.

Pročitajte više>> izvor: alo.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić