16.05.2017.

Povezivanje Vojvodine i provincije Hbei


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u gradu Tangšan, gde se sastao sa guvernerom provincije Hbei Su Ćinom i, ističući da je Srbija iskreni prijatelj Kine
preneo zahvalnost za ono što su ta provincija i kompanija Hestil učinile za Železaru Smederevo i za Srbiju.

On je pozvao guvernera Sua da dođe u Srbiju i predložio povezivanje AP Vojvodine i provincije Hbei, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Citirajući kineskog predsednika Sija, Vučić je istakao da projekat "Jedan pojas, jedan put" nije više san i sreća samo kineskog naroda, već sreća svih koji se na tom putu nalaze i Srbija će učiniti sve da doprinese razvoju inicijative "Jedan pojas, jedan put".

Guverner je zahvalio na podršci koju srpska vlada pruža kompanijama iz Kine koje posluju u Srbiji, navodi se u saopštenju.

"Kao Vlada provincije Hbei mi sledimo cilj koji je predsednik Si promovisao u inicijativi Jedan pojas, jedan put, a to je povezanost i globalna saradnja sa našim prijateljima. Srbija je sveobuhvatni strateški partner Kine i nalazi se na putu svile. To je dobar okvir za saradnju naše zemlje i provincije Hbei sa Srbijom", istakao je Su.

On je naglasio da ga raduje uspešna saradnja Železare Hestil koja se nalazi u provinciji Hbei i Železare Smederevo.

"Taj projekat je dobar temelj naše još bolje buduće saradnje", rekao je Su Ći.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo