29.05.2017.

Posle Spensa - Klasična muzika i u pojedinim novosadskim lokalima


Sve više novosadskih ugostitelja uključuje se u akciju "Klasika svaki dan" udruženja "Dunavska sonata"

Jedan od njih je i kafe-polastičarnica "Mocart" u kojoj će pored svakodnevnog emitovanja klasike s CD-a, biće organizovani i koncerti solista i kamernih sastava, koji će u večernjim satima izvoditi dela najpoznatijih kompozitora.

"Ova akcija je sjajna. Očekujem da se u nju uključi većina novosadskih ugostitelja, jer je reč o ljudima koji umeju da prepoznaju prave vrednosti. Setimo se kafane su nekada bile kulturne institucije. Zašto to ne bi bile i sada? Ujedno ako želimo da postanemo drugačija destinacija, zanimljiva bogatim strancima, naročito Austrijancima, Nemcima, Englezima, uvođenje klasike u ugostiteljsku ponudu samo će podići naš kulturni, turistički i ekonomski potencijal", kaže vlasnik "Mocarta" i predsednik "Udruženja ugostitelja Novog Sada" Dragan Stanojević.

U toku su dogovori s Udruženjem ugostitelja Novog Sada o modalitetima uspostavljanja sveobuhvatne saradnje i uključivanju svih ugostitelja u akciju. Takođe, očekuje se da tokom naredne nedelje otpočnu razgovori s predstavnicima novosadskih hotela, zatim GSP-om i "Radosnim detinjstvom", a već je dogovoreno da će se i na Spensu čuti dela najpoznatijih svetskih kompozitora.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo