21.05.2017.

Popravka pešačke i biciklističke staze u Maksima Gorkog


Građevinske ekipe JKP“Put“ su u sredu počele pripremne radove na popravci pešačke i biciklističke staze u Ulici Maksima Gorkog

Planom je predviđeno struganje oštećenih asfaltnih slojeva, visinsko regulisanje šahtova, zamena oštećenih ivičnjaka i teraco ploča i na kraju postavljanje novog asfaltnog sloja na potezu: Dimitrija Tucovića - Sutjeska - Stražilovska i suprotna strana Maksima Gorkog, od Stražilovske do zgrade RTV Vojvodina, u ukupnoj dužini od oko 700 m. Radovi su predviđeni godišnjim planom redovnog održavanja u kojem su opredeljena sredstva za sanaciju mreže biciklističkih staza.

Na samom početku izvođenja pripremnih radova na deonici Sutjeska – Stražilovska ekipe su naišle na nepredviđene poteškoće zbog postojećih podzemnih instalacija i oštećenih objekata na njima – šahtova na kojima je neophodno izvršiti intervencije od strane nadležnog preduzeća, JKP “Vodovod i kanalizacija“.

Uz zadiranje parkiranih vozila u zonu radova i pored postavljene signalizacije i obaveštenja, dodatni problem čine korenje i krošnje drvoreda uz biciklističku stazu, što našoj mehanizaciji onemogućava pristup površinama na kojima je potrebno izvesti radove. Zato će ovi radovi biti ručno izvođeni a rok izvršenja, oko dvadeset dana, može biti prolongiran.

Pored toga što su juče završeni radovi na asfaltiranju Ulice Teodora Pavlovića, nastavljaju se obimni radovi na popravci saobraćajnih površina, pešačkih staza i parkinga u Ulici Antona Urbana, a od naredne nedelje u planu je sanacija pešačke staze u Preradovićevoj ulici, redovne popravke oštećenja kolovoza u gradu i Futogu.

POPULARNO