06.05.2017.

Počinje uređenje Kampusa - izgradnja kružnog toka, parkinga...


Rekonstrukcija Kampusa počeće u sredu, 10. maja

Kako su za 021.rs potvrdili u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), radove će izvoditi DOO "Put-invest PZP" iz Bačkog Petrovca koji je izabran kao najpovoljniji ponuđač, a podizvođači su "Put-invest" iz Sremske Kamenice, "AB & Co geosystems" iz Novog Sada, "Signal" iz Sombora i "Baxaton plus" iz Loznice.

U planu je da se rekonstruišu kolovozi, parkinzi i pešačke staze u ulicama Sime Miloševića, Ilije Đuričića, Dr Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera, Vase Savića i Jiričekovoj.

"U Ulici Sime Miloševića, na potezu od Bulevara cara Lazara do Ulice Ilije Đuričića, predviđena je rekonstrukcija kompletnog kolovoza, parkinga i trotoara, uz izgradnju kružnog toka na raskrsnici sa Ulicom Ilije Đuričića. U ovom delu ulice predviđeno je i uređenje jednog autobuskog stajališta, dok je na drugom delu ulice, od Ulice Vase Savića do Jirečekove, predviđeno uređenje parking mesta sa desne strane i jednog autobuskog stajališta. Na delu Ulice Ilije Đuričića, od raskrsnice sa Ulicom Veljka Petrovića do raskrsnice sa Ulicom Sime Miloševića, radiće se rekonstrukcija kolovoza, kao i uređenje parkinga sa upravnim parkiranjem, sa obe strane ulice. Takođe, u ovom delu ulice predviđeno je i uređenje dela trotoara sa leve strane ulice", navode u UGZI za 021.rs.

U okviru radova u Kampusu u delu Ulice Ilije Đuričića od Ulice Sime Miloševića do Ulice Vladimira Perića Valtera, rekonstruisaće se samo kolovoz, ali ne i trotoari i parkinzi. U delu od Ulice Ilije Đuričića do Ulice Vladimira Perića, gde nije dozvoljen saobraćaj motornim vozilima, kolovoz će biti popločan betonskim pločama kako bi se napravila pešačka zona.

U Ulici Vladimira Perića Valtera predviđena je potpuna rekonstrukcija kolovoza, parkinga i trotoara u slepom kraku ove ulice, dok će u Ulici Vase Savića biti urađena rekonstrukcija postojećih parkinga sa desne strane ulice i jedan deo kolovoza na uglu ulica Vase Savića i Vladimira Perića Valtera.

U delu Jiričekove ulice, od Ulice Sime Miloševića do ulaza na parking ispred Ekonomskog fakulteta, predviđena je izgradnja 12 parking mesta i trotoara uz parking, kao i proširenje postojećeg parkinga ispred Ekonomskog fakulteta, izradom pristupne saobraćajnice i 25 parking mesta.

U Ulici dr Zorana Đinđića predviđena je rekonstrukcija samo kolovoza, uz zadržavanje postojećih ivičnjaka, parkinga i trotoara.

Ove radove čija je cena 93,6 miliona dinara sa PDV-om zajednički, finansiraju Grad i Pokrajina, a rok za završetak radova je 210 dana.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo