04.05.2017.

Počinje reforma gimnazija


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otpočelo je uvođenja promena u okviru opšteg srednjeg obrazovanja - gimnazija, sa ciljem unapređivanja ovog značajnog segmenta obrazovanja

Za sprovođenje reformi neophodna je pomoć nastavnika i stručnih saradnika koji će svoje sugestije davati kroz popunjavanje upitnika.

"Ispitivanje stavova nastavnika i stručnih saradnika o kvalitetu, efikasnosti i relevantnosti gimnazijskog obrazovanja od posebnog je značaja prilikom sprovođenja reformskih pravaca, stoga će se sve neophodne informacije dobijati direktno od gimnazija kroz popunjavanje upitnika, navodi se u saopštenju ministarstva.

Upitnik se nalazi na portalu eprosveta.rs, na linku upitnik za zaposlene u gimnazijama. Korisničko ime i lozinku za pristup dobija svaka gimnazija, a za obradu upitnika formirana je baza koja će omogućiti analizu i donošenje zaključaka o stavovima nastavnika i stručnih saradnika gimnazija na nacionalnom nivou.

Rezultati će se koristiti u procesu izrade smernica za razvoj opšteg srednjeg obrazovanja. Takođe, dobijeni rezultati na nivou svake škole mogu se koristiti za procese unapređivanja kvaliteta nastave, samovrednovanja i planiranja stručnog usavršavanja.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo