01.05.2017.

Opštine voljne da se očuvaju pruge - ali nijedan ugovor još nije potpisan


Četrnaest vojvođanskih gradova i opština iskazalo je interes za preuzimanje upravljanja nad pružnim pravcima koji prolaze kroz njihovu teritoriju
ali do sada, međutim, nijedna lokalna samouprava nije potpisala ugovor sa preduzećem "Infrastruktura železnice Srbije" o preuzimanju obaveza daljeg održavanja i ulaganja u pružne pravce, saznaje VOICE u Pokrajinskoj vladi.

Među pravcima za koje je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije“ (IŽS) prošle godine utvrdilo da su mu neisplative za održavanje, te je održavanje ponuđeno lokalnim samoupravama, nalaze se pruge u Vojvodini na kojima, istina, odavno nema bilo kakvog saobraćaja, ali i one na kojima se svakodnevno odvija kakav-takav putnički i/li robni saobraćaj.

Na potonjim, ukoliko lokalne samouprave ne prihvate da ih u budućnosti održavaju, moglo bi da dođe do obustave javnog prevoza putnika i robe, potvrđeno je Voice-u u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Takva sudbina, rečeno je u tom ministarstvu, preti prugama Sombor-Vrbas i Rimski Šančevi-Žabalj. Upravo je za ova dva pravca, kao i za još dva (Rimski Šančevi-Orlovat, odnosno Šid-Sremska Rača), Pokrajinska vlada prošle jeseni zatražila da budu izuzeti sa liste pruga koje IŽS ne želi više da održava.

Kako je potvrđeno VOICE-u u Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj,  sa teritorije AP Vojvodine interes za preuzimanje održavanja pružnih pravaca iskazali su Temerin, Žabalj, Novi Sad, Šid, Sombor, Kula, Vrbas, Zrenjanin, Plandište, Vršac, Sečanj, Senta, Kanjiža i Bačka Palanka.

U ranijim zvaničnim i nezvaničnim razgovorima za Voice predstavnici lokalnih samouprava u Vojvodini nisu "na prvu loptu" odbacivali ideju o preuzimanju održavanja pružnih pravaca na teritoriji svoj opštne, ali su pri tome ukazivali na brojne nepoznanice koje su pratile tu ponudu. Napominjali su, ipak, da bi procena troškova održavanja mogla da bude presudna za donošenje konačne odluke.

Inače, prema podacima koje je IŽS dostavilo Voice-u, kilometar održavanja pruge na godišnjem nivou iznosi oko 20 hiljada evra.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo