31.05.2017.

Održana Vrtićijada na stadionu Voše


Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju 6. „Vrtićijade“ na stadionu Vojvodine
koju organizuje Sportsko udruženje „Super Aktivan“ iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za sport i omladinu.

- Raduje me što je više stotina mališana došlo da se druži i takmiči na ovom lepom stadionu. Ono što su naglasili organizatori, jeste da je ovo ustvari takmičenje bez pobednika i da će svi učesnici dobiti medalju, a najbolji pehare, tako da niko neće otići praznih ruku. U tome se ogleda suština sporta i lepota bavljenja sportskim aktivnostima. Kad čujete da ljudi kažu „važno je učestvovati“, to zaista ima smisla, jer se kroz učestvovanje grade prijateljstva, jača timski duh i razvija fer-plej. Ovakav vid sportskog „takmičenja“ za decu u vrtićima je veoma bitan za njihov dalji razvoj i odnos prema sportu. To je ustvari poruka o važnosti sporta i očuvanja zdravlja koju želimo da prenesemo najmlađima - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

„Vrtićijada“ je jedna od najvećih manifestacija u Srbiji namenjena deci predškolskog uzrasta, a u takmičarskom i revijalnom programu učestvuje oko 350 dece u šest disciplina: mali fudbal za dečake i devojčice, trčanje na 60 m, skok u dalj iz mesta, bacanje vorteksa iz zaleta u dalj, nadvlačenje konopca i rvanje za loptom. Manifestacija je namenjena razvijanju pozitivnog odnosa prema sportu i fizičkom vežbanju, preventivnom uticaju na pravilan rast i razvoj i fer-pleju u najmlađem uzrastu.

POPULARNO